14 juli 2023

Schade eierkartel minimaal tussen de 21 en 92 miljoen euro

De vakgroep Pluimveehouderij LTO/NOP en de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders hebben besloten om in samenwerking met advocatenkantoor Lindenbaum een schadeprocedure tegen het eierkartel te faciliteren. Er zal een stichting opgericht worden die de belangen van de pluimveehouders zal vertegenwoordigen en de schadeclaim zal indienen bij de leden van de eierkartels.  De stichting biedt pluimveehouders de mogelijkheid om anoniem deel te nemen tot het moment van schikking of uitbetaling.

Economen moeten de exacte schade nog gaan berekenen, maar een eerste schatting is dat de twee eierkartels pluimveehouders tussen de 21 en 92 miljoen euro hebben gekost.  

De stichting gaat gebruik maken van externe financiering. Pluimveehouders hoeven dan geen juridische kosten te maken. Alleen als de claim daadwerkelijk tot schadevergoeding leidt, krijgt de financier een deel van de schade. Pluimveehouders kunnen zich nog steeds aanmelden voor compensatie voor door het kartel geleden schade. Dit kan hier bij de LTO en hier bij de NVP.

Schade eierkartel minimaal tussen de 21 en 92 miljoen euro - Nieuwe Oogst

Wilt u op de hoogte blijven?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Stichting Eierkartelschade

Kamer van Koophandel: 91341981

© Copyright 2024

Stichting Eierkartelschade

Kamer van Koophandel: 91341981

© Copyright 2024