10 mei 2023

ACM deelt boetes uit aan drie producenten van eierproducten voor het maken van verboden prijsafspraken.

De eiproductbedrijven Interovo, Wulro en Global zijn door de Autoriteit Consument & Markt (ACM) beboet voor verboden prijsafspraken bij de inkoop van industrie-eieren van boeren. Deze eieren worden niet in supermarkten verkocht, maar verwerkt tot vloeibare of poedervorm eiproducten, en gebruikt in bijvoorbeeld sauzen en banket. De bedrijven stemden onderling af om lagere prijzen te bieden aan pluimveehouders, spraken af geen leveranciers van elkaar af te pakken en wisselden concurrentiegevoelige informatie uit. Dit blijkt onder meer uit WhatsApp-gesprekken tussen de directeuren van de bedrijven. De ACM stelt vast dat er sprake is van “ernstige overtredingen ten nadele van de boeren”.  De boeren kregen door de overtredingen een lagere prijs voor hun eieren.

Zie voor het nieuwsbericht van de ACM: Drie bedrijven voor eiproducten krijgen boete voor verboden prijsafspraken | ACM.nl en op RTL Nieuws: Eierkartel appte over prijsafspraken: 'Daar drink ik er een op' | RTL Nieuws

Lees de volledige tekst van het boetebesluit hier: Sanctiebesluit drie bedrijven die eiproducten maken voor verboden prijsafspraken (acm.nl)

Wilt u op de hoogte blijven?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Stichting Eierkartelschade

Kamer van Koophandel: 91341981

© Copyright 2024

Stichting Eierkartelschade

Kamer van Koophandel: 91341981

© Copyright 2024